Voeg aan het gehakt de knoflook, komijn, kaneel, munt, peper en zout en eieren toe. Giet de rode wijn over het witte brood en knijp uit (zodat het brood helemaal vochtig is, maar niet zeiknat). Voeg dit ook toe aan het gehakt en meng nu goed tot een homogeen geheel. Maak langwerpige gehaktballetjes (iets dikker dan je duim).
Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak alle gehaktballen rondom aan tot bruin. Ze garen verder na in de saus dus gaat nu alleen om de buitenkant.
Verhit intussen de olie in een andere pan en bak de geraspte ui en fijngehakte knoflook kort aan. Voeg de tomatenpuree, komijn en laurier toe en bak een minuut mee. Blus nu af met de rode wijn en roer door totdat er een dikke tomatensaus ontstaat, dan is bijna alle alcohol verdampt.
Voeg de passata toe en eventueel de suiker als je haast hebt (suiker is overbodig als je de saus minimaal 45 minuten laat pruttelen). Laat dit op laag vuur pruttelen totdat de gehaktballen bruin gebakken zijn.
Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat nog 10 minuten op laag vuur staan zodat het gehakt gaar is. Draai de gehaktballen regelmatig om.
Dien op met gekookte witte rijst en goede Griekse yoghurt. Wij hebben er nog gebakken courgette bij gegeten.